











U Babci Mili |
|||||
ul. Kazimierza Wielk. 23 |
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
||||
33-383 Tylicz |
tel: 513 567 610 |
||||
Ilość miejsc ogółem: |
23 |
Zabiegi medyczne |
- |
||
Pokoje 1os |
- |
SPA&Welness |
- |
||
Pokoje 2os |
1 |
Basen |
- |
||
Pokoje 3os |
2 |
Jacuzzi |
- |
||
Pokoje 4os |
3 |
Sauna |
- |
||
Pokój studio |
1 |
Niepełnosprawni |
- |
||
Sale Konferencyjne |
1 |
WI-FI |
a |
||
Miejsca Parkingowe |
7 |
Akceptacja zwierząt |
a |
||
Śniadania |
a |
Karty płatnicze |
- |
||
Pełne Wyżywienie |
a |
Pokój zabaw |
a |
||
Aneksy Kuchenne |
- |
Plac zabaw |
a |
||
Dostęp do kuchni |
a |
Lodówka |
a |
||
Kawiarnia |
- |
Sejf |
- |
||
Restauracja |
- |
Grillowanie |
a |
Willa „U Babci Mili", położona jest w centrum Tylicza . Do dyspozycji gości są wygodne pokoje z łazienkami, sala wielofunkcyjna z tenisem stołowym oraz szachy ogrodowe. Na terenie posesji z jednej strony znajdują się altany z leżakami, huśtawkami i grillem oraz tak zwany cichy kącik. Z drugiej strony zaś znajduje się plac zabaw dla dzieci z trampoliną, piaskownicą i domkami. Lokalizacja Willi zapewnia wiele możliwości wypoczynku: - Latem piękne trasy spacerowe i rowerowe, w pobliżu odkryty basen, stadnina koni, górski potok (kraina pstrąga i lipienia), lasy pełne grzybów, jagód, drewniana cerkiew łemkowska, szlak źródeł mineralnych i wiele innych atrakcji. - Zimą zagospodarowane tereny do uprawiania narciarstwa zjazdowego i biegowego. Jest to doskonałe miejsce na rodzinny wypoczynek.
Gospodarz jest przewodnikiem beskidzkim doskonale znającym teren, który chętnie oprowadza gości po okolicznych zabytkach. Jest również rzeźbiarzem. Wiele z jego prac ozdabia dom i jego otoczenie. Zimą i latem organizuje białe i zielone kuligi do „Śwarnego Szałasu" – gdzie przygrywa na akordeonie regionalne melodie.
Gospodyni to utalentowana kucharka. Wykorzystuje ona produkty z własnej tradycyjnej uprawy, a jej specjalnością są regionalne potrawy jak: maszkatule, jagnięcina, piegowate pierogi, kwaśnica na żeberkach, smalec wiejski z kminkiem oraz ciasta z owocami.